Британският принц Уилям е написал писмо от свое и от името на брат си принц Хари до благотворително дружество на покойната им майка принцеса Даяна, съобщи Контактмюзик.

В посланието, адресирано до хората зад организацията The Diana Award, херцогът на Кембридж е похвалил дейността, която извършват, въпреки трудното време на фона на коронавирусната пандемия.

"Желанието ми бе да засвидетелствам в писмен вид подкрепата си за целия персонал, доброволците и поддръжниците на дружеството. С брат ми продължаваме да оценяваме дейността, която вършите за насърчаване, развитие и подкрепа на младите хора, особено в този момент на несигурност. И докато се приспособявате към нови начини на работа, няма съмнение, че вашата подкрепа за младите в тези смутни и тревожни времена, е толкова важна, колкото е била винаги. Искам да изразя и най-добрите си пожелания за добро здраве към Вас и Вашите семейства през следващите седмици", пише 37-годишният принц Уилям.

Междувременно херцогът на Кембридж е отправил похвала и към хората във Великобритания за духа и решителността, които демонстрират по време на пандемията, пише БТА.

"Смятам, че Великобритания е най-силна, когато е изправена пред криза. Всички се обединяваме и този дух на общност се връща по-бързо от всичко друго", казва принц Уилям.