Принцеса Маделин - най-малкото дете на крал Карл XVI Густав и кралица Силвия, ще дебютира като писателка с детска книга за човешките права.

Вижте снимки на кралското семейство >>

Принцесата, която е на 36 години, отдавна се интересува от правата на децата. В Инстаграм тя написа, че се надява книгата да покаже на невръстните читатели "колко важно е да се защитаваш и да кажеш на някого, когато нещо не ти се струва правилно".

Книгата, която ще бъде издадена през юни, се нарича "Стела и тайната". Предназначена е за деца в началното училище и родителите им.

Идеята е на принцеса Маделин и близката й сътрудничка Карини Густафсон-Теиксейра. Книгата е написана съвместно с журналистката Мари Оскарсон.

Принцеса Маделин работи за благотворителната фондация "Световно детство", учредена от кралица София, припомнят от БТА. Тя отбелязва 20-ата си годишнина тази година. Сред целите й са да предпазва децата от насилие и сексуални посегателства.

Миналата година шведската принцеса обяви, че се мести в САЩ заедно със семейството си. Преместването е съобразено с възрастта на трите деца на двойката - 4-годишната принцеса Леонор, 3-годишния принц Николас и родената през март тази година принцеса Адриен, които ще могат бързо да се приспособят към новия си дом.