Принцеса Шарлен се завърна в Монако, за да бъде със съпруга си принц Албер и децата си, тъй като здравето й се подобрява, съобщи "Ройтерс", цитирайки изявление на кралския дворец.

Шарлен, която се омъжи за принц Алберт през 2011 г., отсъства от княжеството в продължение на месеци поради здравословни проблеми, включително това, което дворецът по-рано наричаше "състояние на дълбока обща умора".

"Следващите няколко седмици се надяваме принцеса Шарлен да укрепи още повече здравето си, преди постепенно да възобнови своите официални задължения и ангажименти", казват от двореца. Оттам също така често пъти отричат да има разрив в отношенията между съпрузите, родители на 8-годишни близнаци. 

Шарлен е родена в Зимбабве. По-късно тя, отличен плувец, се мести в Южна Африка и се състезава за страната на Олимпийските игри през 2000 г.  

Шарлен се среща с принц Албер за пръв път на състезанието "Mare Nostrum" в Монте Карло, Монако през 2000 г., което той председателства. Те са видени заедно за пръв път през 2006 г. и след това тя го придружава на много от официалните му изяви. Обявяват годежа си през юни 2010 и се женят на 1 юли 2011 г. Бременността на принцеса Шарлен е обявена на 30 май 2014 г., а на 10 декември 2014 г. тя ражда близнаците Габриела и Жак, обявен за престолонаследник.