След като дни наред целият свят се чудеше какво име ще изберат принцеса Юджени и нейният съпруг Джак Бруксбанк за новородения си наследник и в мрежата се появиха какви ли не предложения, днес вече стана ясно какво е името на 9-ия правнук на кралица Елизабет II.

Вижте снимки на принцеса Юджени и съпруга ѝ >>

А то е Август Филип Хоук Бруксбанк. Новината за избора на име на своя пръв наследник принцеса Юджени и Джак Бруксбанк обявиха с пост в официалния профил на принцесата в Инстаграм преди броени часове.

Двойката е избрала Август за име на сина си, тъй като второто име на Алберт - принц-консорт на кралица Виктория, било Август, а Хоук е семейно име на фамилията Бруксбанк.

Принц Алебрт е съпруг и принц-консорт на кралица Виктория на Обединеното кралство Великобритания и Ирландия. Той е единственият съпруг на британски монарх, официално носил титлата принц-консорт. Той се жени на 20-годишна възраст за първата си братовчедка, кралица Виктория. Двамата имат девет деца.

Второто име на бебето - Филип е избрано като уважение към дядото на принцесата, 99-годишният херцог на Единбург и съпруг на кралица Елизабет, съобщава BBC, който бе приет в болница във вторник и се очаква да остане там под лекарско наблюдение и през следващата седмица.

Принц Филип е роден на 10 юни 1921 г. на гръцкия остров Корфу. Той е наследник на кралските фамилии на Гърция и Дания. Първата среща на Филип и бъдещата кралица Елизабет е през 1934 г. по време на сватба в монархическите среди. Двамата се женят през 1947 г., като Филип се отказва от правата си да наследи гръцкия или датския трон. Титлата, която получава след брака, е "Негово Кралско Височество принц Филип, херцог на Единбург".

Принцеса Юджени и Джак Бруксбанк на сватбата им, заедно с кралица Елизабет II, принц Филип и сестрата на Юджени - принцеса Беатрис

Първото кралско бебе за тази година се роди на 9 февруари в частна болница в Централен Лондон. В същата се роди и Арчи - синът на принц Хари и Меган Маркъл. То няма да носи титла, тъй като титлите се унаследяват по мъжка линия, освен ако кралица Елизабет II не реши друго.

Преди дни стана ясно, че принц Хари и съпругата му Меган, които вече водят нов живот в САЩ, отново ще стават родители. Двойката очаква второто си дете, с което отново ще не направят кралица Елизабет II и принц Филип прабаба и прадядо.