По случай 30 години от издаването на един от най-успешните и харесвани от публиката албуми на "Roxette" - "Joyride", третия по ред на дуета, от екипа им изненадват почитателите с неиздавани записи.

В албума има три сингъла номер 1 в Щатите - "The Look", "Listen To Your Heart" и "It Must Have Been Love". Заедно с други хитове като "Dressed For Success" и "Dangerous", песните бързо превърнаха Мари и Пер в световни звезди.

Снимка: "Орфей Мюзик"

 

Мари Фредриксон напусна този свят през 2019 г., на 61 години, след като дълги години се бореше с мозъчен тумор, а Пер Гесле продължава да твори сам.

30-годишнината "Joyride" ще бъде отпразнувана с издаването на 4 албума на плочи и боксет от 3 CD -та. Дванадесет от песните не са издавани преди, сред тях и първия запис на "Hotblooded", който първоначално трябваше да бъде началния трак на албума, докато"Joyride" не го победи, давайки името на албума и предстоящото световно турне "Join the Joyride".

Боксетът "Joyride" също предлага шанс да чуете две неиздавани демо версии на песни, първоначално излизали от предишната група на Пер, "Gyllene Tider", която през 1984 опита да разбие международния пазар с албума "Heartland Café".

"Независимо че пътувахме постоянно по света за "Look Sharp!", както и за "It Must Have Been Love", успях да намеря време да напиша много нови песни. Повечето от тях бяха нагласени да ги изпее Мари и накрая предпочетохме тези", казва Per.

Други демо версии от 1990 са "Small Talk", "Church Of Your Heart", "Physical Fascination", "Things Will Never Be The Same", "I Remember You" и не на последно място бъдещите сингли от Б страната "The Sweet Hello, The Sad Goodbye" - една от най-силните песни, които не стигат до албума. Тя обаче се превръща в много обичан трак от феновете на Roxette - the "Roxers" - и е записвана от много артисти, сред тях и американската певица Лора Бранигън.