Прокуратурата на Лос Анджелис обвини рапъра Тори Лейнс, че е прострелял певицата Меган дъ Стелиън по време на спор по-рано тази година, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Лейнс е обвинен, че е прострелял рапърката в краката и я е блъснал, след като тя е напуснала автомобила му по време на скандал на Холивуд Хилс на 12 юли тази година.

Рапърът е с обвинение за нападение с полуавтоматично огнестрелно оръжие и за носене на заредено, нерегистрирано оръжие в автомобила си. В обвинителния акт се посочва, че Лейнс е "причинил сериозно телесно нараняване" на Меган дъ Стелиън.

Снимка: AP/БТА

Очаква се във вторник в Лос Анджелис да бъдат предявени обвиненията на 27-годишния канадски рапър, чието рождено име е Дейстар Питърсън. Ако бъде осъден, може да получи максимална присъда от близо 23 години затвор.

Лейнс беше арестуван в нощта на стрелбата, но по-късно беше освободен под гаранция. Прокурорите препоръчват гаранцията му да бъде определена на 1,1 милиона долара, след като му бъдат предявени обвиненията.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от LONE $TONE FARGO (@torylanez) на

Меган дъ Стелиън, чието истинско име е Меган Пийт, е посочена в обвинителния акт като "Меган П.".

В публикации в социалните медии по темата в продължение на близо месец тя не назова Лейнс като човека, който я е прострелял. Но на 20 август във видеозапис, публикуван в Инстаграм, певицата каза:

"Да...Тори ме простреля" и го призова "да спре да лъже" за инцидента."

В други видеозаписи, разпространени в социалните мрежи, певицата определи инцидента като "супер страшен" и "най-лошото преживяване в живота ми".

В нощта на нападението тя не е казала на полицията, че е простреляна и първоначалните съобщения бяха, че при инцидента жена е получила наранявания на краката, вероятно от счупени стъкла. По-късно тя каза, че се е страхувала, че ситуацията ще ескалира, ако разкрие пред полицията, че е имало стрелба.

Снимка: Официален профил в Instagram

Лейнс не е говорил публично за инцидента. Той не е така популярен като Меган дъ Стелиън, макар да влезе в класациите на "Билборд" през 2016 г. По време на инцидента рапърката вече е голяма звезда в хип-хопа, след като миналата година бе номинирана за изпълнител на годината на музикалните награди на Ем Ти Ви.