Индийската полиция е започнала разследване, след като се оказа, че "Мис Вселена" 2012 Оливия Кулпо е участвала във фотосесия за реклама на обувки в Тадж Махал, без да е получила разрешение за това, предаде БТА.

21-годишната Кулпо посетила монумента в Агра в рамките на турне в Индия. Започнахме разследване срещу Кулпо и обкръжението й, след като получихме оплакване, оповестиха от полицията.

Вижте снимки на Оливия >>

Младата жена позирала с маркови обувки пред фотографите, седнала върху мраморна плоча пред мавзолея. Въпросната плоча бе наречена "трона на Даяна", след като принцесата на Уелс, която вече не е между живите, посети Тадж Махал през 1992 г.

Има стриктни правила, които забраняват всякаква промоция в Тадж Махал, а фотосеансът не е получил предварително разрешение, поясниха от Индийския археологически институт, който е натоварен със съхраняването на културното наследство на страната.

Ако бъде призната за виновна, Кулпо може да бъде глобена. Посетителите трябва да свалят обувките си, когато посещават Тадж Махал - мавзолея, издигнат от моголския владетел шах Джахан в памет на съпругата му Мумтаз Махал.