Ребъл Уилсън спокойно може да изиграе следващия Джеймс Бонд - това би си помислил всеки, чул неочакваната история на актрисата, която тя разказа в предаването "Sky's Straight Talking" пред Антъни Мидълтън, познат от поредицата "Специалните сили: Кой се осмелява да спечели".

В шоуто 40-годишната звезда от "Перфектният ритъм" и бившият британски войник и настоящ телевизионен водещ се намират в Мексико, където актрисата е на почивка заедно със своя приятел и сестра си. В интервюто тя разкрива, че в миналото е била отвлечена в Африка.

Вижте снимки на Ребъл >>

"Случи се в провинция на Мозамбик. Не бях сама, пътувах заедно с група, като се придвижвахме с камион за добитък. Изведнъж друго превозно средство се изравни с нашето, принуждавайки ни да спрем. От него изскочиха тежко въоръжени мъже, които ни накараха да слезем от камиона", спомня си тя.

По думите ѝ - те са ги отвели в къща, където са ги държали в плен за една нощ. И въпреки че много хора биха предположили, че в подобен момент австралийката най-вероятно се поддала на паниката, оказва се, че тя всъщност е успяла да запази впечатляващо хладнокръвие.


Ребъл Уилсън и Антъни Мидълтън

"Разбрах, че мога да се справям с кризисни ситуации. Бях като ръководител на екип. Когато влязохме в постройката, те ни заповядаха да седнем на земята, при което аз казах на останалите, че трябва да се хванем за ръце и да се държим силно. Страхувах се, че през нощта може да вземат някое от момичетата или нещо подобно", признава Уилсън.

За щастие нищо лошо не им се е случило. На следващата сутрин всички са били невредими, а няколко часа по-късно дори са ги освободили.

"Мъжете влязоха при нас и без каквото и да било обяснение ни казаха, че камионът ни е отвън и можем да си тръгваме. Не им се наложи да повтарят - за секунди всички се натоварихме на него и се насочихме към южноафриканската граница, до която стигнахме за няколко часа", казва Ребъл.

А каква е била причината за похищението им? Според холивудската знаменитост непознатите не са искали да ги наранят, защото са имали по-различен план.

"Мисля, че те са ни използвали за контрабанда... Да пренесем незаконни неща на дъното на возилото, вместо тях", предполага тя.