Родената в Барбадос певица Риана беше почетена на церемонията за наградите "Имидж", съобщи ЮПИ.

Изпълнителката на хита "Umbrella" беше удостоена с приза за обществени заслуги, присъждан от президента и главен изпълнителен директор на Националната асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите (NAACP), която връчва отличията. Сред предишните носители на почетната награда са Джей-Зи, Джеси Джексън, Лорин Хил, Колин Пауъл, Кондолиза Райс, Мохамед Али.

Вижте снимки от церемонията >>

Сред отличниците на 51-вата наградна церемония в Пасадена, Калифорния, се нареди и певицата и авторка на песни Лизо, която беше обявена за шоумен на годината.

"Милост" спечели отличията за най-добър филм, най-добър актьор във филм (Майкъл Б. Джордан) и най-добър поддържащ актьор във филм (Джейми Фокс).

В категориите за най-добра актриса във филм и най-добра поддържаща актриса във филм бяха отличени съответно Лупита Нионго за "Това сме ние" и Марсаи Мартин за "Малка".

Сред призьорите в телевизионните категории се наредиха сериалите "Грийнлийф" и "Чернеещ" и актьорите Омари Хардуик, Анджела Басет, Антъни Андерсън и Трейси Елис Рос.

В категориите за музика за най-добра изпълнителка и най-добър изпълнител бяха обявени съответно Бионсе и Бруно Марс, предава БТА.