Риана заяви пред списание Vogue, че най-психичноболният човек в САЩ изглежда е президентът Доналд Тръмп.

Вижте снимки на Риана >>

Певицата от Барбадос обвинява Тръмп, че непрестанно свързва извършваните от бели хора стрелби с психични смущения, докато стрелбите, извършени от представители на етническите малцинства, окачествява като терористични актове, пише БТА, цитирайки Франс прес.

Американският президент заяви през месец август, че психични болести са в основата на извършените от бели стрелци убийства в Ел Пасо, Тексас, и Дейтън, Охайо.

"Тръмп лошо произнесе една по една буквите в думата тероризъм - казва Риана. - Ужасяващо е. Хората биват убивани от оръжията, които самите те купуват легално. Това не е нормално. Това никога не трябва да бъде нормално. Фактът, че това е окачествено различно заради цвета на кожата на извършителя, е унизителен. Това е съвсем расистко. Ако дадете оръжие на арабин в магазин от веригата "Уолмарт" (стрелбата в Ел Пасо на 3 август бе именно в такъв магазин,) Доналд Тръмп изобщо няма да спомене за проблем, свързан с психичното здраве. Най-психичноболният човек в САЩ днес изглежда е президентът Тръмп."

Снимка: Instagram/ Vogue Magazine