Бившият бийтъл Ринго Стар, Били Гибънс от "ZZ Top и Тейлър Хокинс от "Foo Fighters" са сред звездите на музиката, дали своя принос за тавата "Brother Johnny", посветена на легендарния блус музикант Джони Уинтър, пише New Musical Express.

Трибютният албум ще се появи на пазара на 15 април. На 7 януари беше представен първият сингъл от него - кавър версия на култовия рок химн "Johnny B Good" на Чък Бери в изпълнение на Джо Уолш от "Eagles" (вокал) и Дейвид Грисъм (китара).

Джони Уинтър е американски китарист, певец и продуцент, считан за един от най-добрите бели изпълнители на блус в САЩ и в света. През 60-те години на миналия век Уинтър записва солова музика, свири с различни музиканти, участва на фестивали, сред които Удсток. Негови записи са номинирани за "Грами". През 1988 г. Джони Уинтър е въведен в Залата на славата на блуса, припомня БТА. Многократно е включван в класации на най-добрите китаристи в света. Уинтър почина през 2014 г. на 70-годишна възраст.

Трибютният албум е продуциран от по-малкия му брат - мултиинструменталистът Едгар Уинтър.

Своя принос към тавата са дали също Джон Макфий и Майкъл Макдоналд от "The Doobie Brothers", Стив Лукатър от "Toto", Фил Екс от "Бон Джоуви", Уорън Хейнс и други.