Бившият член на "Бийтълс" Ринго Стар отпразнува своята 80-а годишнина онлайн заради пандемията с няколко песни на легендарната банда, но без участието на своя колега от Ливърпулската четворка - Пол Маккартни.

Обикновено Ринго отбелязва своите рождени дни с концерти пред публика, но тази година коронавирусът провали едно подобно начинание.

Вижте снимки от рождения му ден >>

"Както всички вас, и аз си падам по подобаващото отпразнуване на рождения ден ми, но тази година не е най-добрата за организирането на такова парти!", обясни изпълнителят, седнал зад комплект барабани и с предпазна маска, украсена със символа на мира.

ази година ще отпразнувам с приятелите си по различен начин рождения ми ден. Ние ще спазим дистанцията заради коронавируса", подчерта Ринго.

Култови парчета на "Бийтълс", като "Come Together" "All You Need is Love"," With A Little Help From My Friends" и др. фигурираха в програмата на вечерта. Тя включваше микс от архивни видеа, домашни записи, както и записани честитки от знаменитости като Шерил Кроу и Дейвид Линч. Предаването беше проследено на живо от 130 хиляди фенове.

Но някои от тях бяха разочаровани от отсъствието на другия останал жив член на Бийтълс - Пол Маккартни. Той присъства само в откъс от видеоматериал от концерт в Лос Анджелис миналата година, в който двамата с Ринго свирят заедно.

Пол се отчете единствено с пувликация в Twitter - "Честит рожден ден, сър Ричард, известен като Ринго. Пожелавам ти да изкараш един чудесен ден, стари мой приятелю!".