Рита Ора стана доброволка на Британската здравна служба, защото иска да даде своя принос в борбата с новия коронавирус, съобщи Контактмюзик.

29-годишната певица и сестра ѝ Елена са сред онези, които предоставиха услугите си, за да се окаже помощ на възрастните и уязвими хора по време на пандемията, като ще помагат в доставките за самотни хора и ще разговарят с тях.

Вижте снимки на Рита >>

"Рита много иска да даде своя принос. Тя и по-голямата ѝ сестра Елена са сред 750 хиляди души, които се ангажираха да помогнат, за да се предоврати възможността болестта да мине през нашата врата и да надделее в битката с Британската здравна служба. Те ще са сред доброволците, които ще доставят медицински средства, ще следят здравословното състояние на възрастни хора, ще разговорят по телефона със самотни и уязвими пациенти", каза майка ѝ Вера пред сп. "Hello!".

Вера е психиатър и е решила да е на фронтовата линия на Британската здравна служба, за да допринесе психичното здраве на пациенти да не бъде изложено на ефекта от новия коронавирус, пише БТА.