Рапърът Род Уейв за първи път оглави класацията на Billboard на албуми със "SoulFly", съобщи изданието на сайта си.

Със 130 000 еквивалентни единици тавата на рапъра бележи най-доброто постижение от началото на годината за ар енд би/хип хоп албум.

"SoulFly" е третият албум, с който Род Уейв влиза в класацията нa Billboard. Всеки от тях е бил в топ 10 на чарта, като всеки следващ се изкачва все по-високо. "Ghetto Gospel" стигна до десета позиция през ноември 2019 г. , а "Pray 4 Love" дебютира на втора позиция в средата на април миналата година.

Албумът "Justice" на Джъстин Бийбър отстъпи на второ място в класацията тази седмица. Тавата "Clouds (The Mixtape)" на рапъра Ен Еф дебютира на трето място с 86 000 еквивалентни единици в седмицата, приключила на 1 април.

Кари Ъндръууд се нарежда на четвърто място с "My Savior", който е девети поред албум на кънтри певицата, влизащ в първата петица на чарта.

На пето място тази седмица е бившият номер едно в десет поредни седмици албум "Dangerous: The Double Album" на кънтри звездата Морган Уолън. Миналата седмица той слезе на трето място, преди да отстъпи до пета позиция с общо продадени 63 000 еквивалентни единици.