Рапърът Роди Рич, носител на "Грами", и колумбийската суперзвезда Джей Балвин отказаха ангажиментите да пеят на виртуалната церемония за видеомузикалните награди на МТV, съобщи Асошиейтед прес.

Рич обяви, че се отказва от ангажимента, с публикация в Инстаграм. "Екипът ми и аз направихме всичко по силите си, но заради изисквания, свързани с изпълнението на мерките заради Ковид, в последната минута трябваше да отменим изпълнението", написа рапърът.

Церемонията ще бъде излъчена в неделя. Първоначалната идея бе шоуто да е в центъра "Барклис" в Бруклин, Ню Йорк, но бе решено да се проведе на открито на различни места в Ню Йорк заради пандемията.

Представител на Балвин потвърди, че звездата няма да е сред изпълнителите, но не съобщи подробности. Във видео, публикувано преди почти две седмици, певецът разкри, че се е заразил с новия коронавирус и това му се е отразило доста зле.

Засега още няма коментар от Ем Ти Ви. Сред другите изпълнители, поканени за церемонията, са Лейди Гага и Ариана Гранде, Уикенд, Би Ти Ес, Майли Сайръс, Да Бейби, Малума и други. Шоуто ще води Кики Палмър.