Риалити звездата Ким Кардашиян и боксовата легенда Флойд Мейуедър младши са дадени на съд по обвинение, че са подвели инвеститори с участието си в реклама за токен на криптовалута.

Искът е внесен на 7 януари във федерален съд в Лос Анджелис. В него се твърди, че знаменитостите са лансирали токените, продавани от "EthereumMax" (EMAX), с цел да увеличат цената им и да спечелят "за сметка на последователите си и на инвеститорите".

Вижте снимки на Ким >>

"Ръководителите на компанията в сътрудничество с няколко знаменитости като промоутъри... са давали фалшиви или подвеждащи изявления за "EthereumMax" чрез реклами в социални мрежи и други промотиращи дейности", пише в жалбата.

В нея е посочено, че бившата съпруга на Кание Уест е рекламирала "EthereumMax" през юни 2021 г. с публикация в Инстаграм, където тогава е имала 250 милиона последователи.

В публикацията Кардашиян пише, че иска да сподели какво току-що е научила от приятели за токените на ЕМАХ, макар и с уговорката, че "това не е финансов съвет". Тя включва към поста си и хаштага #AD, обозначаващ, че са ѝ платили пари за него.

Ким Кардашиян

Снимка: Getty Images

Мейуедър рекламира "EthereumMax" върху боксовите си шорти по време на срещата със звездата от YouTube Логън Пол през юни, привлякла много зрители онлайн, както и в други случаи, пише БТА.

Представители на двете звезди досега не са коментирали иска, който е заведен от жител на Ню Йорк, претърпял загуби, след като купил токени на EMAX.

Флойд Мейуедър

Снимка: Getty Images