Според адвоката на семейството Пери Сандърс "Парис се чувства физически добре и получава необходимата медицинска помощ". Той отказа повече коментари около състоянието на тийнейджърката и обстоятелствата, довели до хоспитализацията й.

"Да си на 15 години е трудно, независимо кой си. Особено трудно е, когато загубиш най-близкия си човек", заяви Сандърс, цитиран от CNN.

Вижте снимки на Парис и братята й >>

Според Ройтерс, майката на Парис Деби Роу е признала в телевизионно предаване, че дъщеря й е направила опит за самоубийство.

Късно снощи Парис е публикувала съобщение в Туитър, в което пише: "Чудя се защо сълзите са солени", както и цитат от песента на Бийтълс "Yesterday": "Вчера всичките ми проблеми изглеждаха толкова далеч. Сега изглежда се завръщат, за да останат".

Според публикации в пресата, 15-годишната дъщеря на Майкъл Джексън опитала да сложи край на живота си, след като получила забрана да отиде на концерт на Мерилин Менсън с Алис Купър. Парис "откачила" и започнала да крещи на човека, който й забранил да види рокаджията. След това тя се заключила в стаята си и порязала китката си.

Майкъл Джексън почина през лятото на 2009 г. от свръхдоза от упойката пропофол, поставена му от личния му лекар Конрад Мъри, припомнят от БТА.