Смъртта на принц Филип остави огромна пропаст в живота на британското кралско семейство - това заяви Софи Рис-Джоунс, съпругата на принц Едуард, в интервю за радио BBC.

Тя е омъжена за най-малкия син на кралица Елизабет Втора и принц Филип, който почина на 99-годишна възраст в началото на месец април.

През сълзи Софи Рис-Джоунс разказа, че траурът на британската кралска фамилия е продължил по-дълго заради пандемията от новия коронавирус.

"За съжаление, пандемията леко промени нещата и е трудно да прекарваме толкова време с кралицата колкото бихме искали. Разбира се, опитваме се, но не е толкова лесно", казва тя.

Софи Рис-Джоунс споделя, че загубата на херцога на Единбург е отворила "огромна пропаст в нашия живот".

Софи на погребението на принц Филип

Снимка: Getty Images

Тя и съпругът ѝ принц Едуард изпълняват официалните си ангажименти като високопоставен член на британското кралско семейство, но до скоро не се появяваха често публично.

Интересът към тях силно се повиши, след като принц Хари и съпругата му Меган Маркъл заминаха за САЩ, предава БТА. Принц Андрю - вторият син на кралица Елизабет Втора, пък спря да изпълнява официалните си кралски ангажименти, след като се оказа замесен в скандала с американския финансист Джефри Епстайн.

Софи и принц Филип

Снимка: Getty Images