Саша Барън Коен е завел дело срещу компания за производство и продажба на канабис в щата Масачузетс, която използва без разрешение изображение на неговия филмов герой Борат върху рекламен билборд, съобщи Асошиейтед прес, като цитира съдебни документи от районен съд в Бостън.

На билборда на компания "Solar Therapeutics, Inc." е изобразен актьорът, влязъл в образа на казахстанския журналист с вдигнати палци, а до него е написана прочутата му реплика "It's nice!'' (Хубаво е!)

"С използването на билборда, ответниците подвеждат обществеността, че Барън Коен лансира техните продукти и е свързан с техния бизнес", пише в иска, внесен в понеделник.

В него се посочва, че носителят на награда "Златен глобус" никога през живота си не е използвал канабис и че в никакъв случай не би участвал в рекламна кампания за него, срещу каквото и да било възнаграждение.

Билбордът, разположен край магистрала, е бил свален през месец април, три дни, след като адвокати на Барън Коен предупреждават компанията, се посочва още в иска, пише БТА. С него британският актьор и регистрираната в Калифорния негова компания "Please You Can Touch LLC" искат обезщетение от 9 милиона щатски долара.