Преди една седмица Деми Ловато бе открита в безсъзнание след свръхдоза. Тя се чувстваше добре и се очакваше скоро да бъде изписана от болницата. Здравословното състояние на поп звездата обаче се е влошило. 

Вижте снимки на Деми и бившия ѝ >>

Деми вдига висока температура, придружена с гадене. Симптоми, които се срещат и при абстиненция. От болницата в Ел Ей не съобщават кога ще бъде изписана певицата.

Бившият приятел на Деми Уилмър Валдерама, познат от сериалите "Шеметни години" и "Военни престъпления", бе сред първите посетители на певицата в болницата. Персоналът разкри, че при пристигането си е изглеждал притеснен и тъжен от състоянието ѝ, като е прекарал близо два часа до леглото на певицата.

Говори се, че през последния месец Деми многократно е приемала наркотици в лоша компания и е имала проблем с терапията си срещу зависимостта. Певицата нееднократно е говорила за затруднената и груба комуникация между нея и баща ѝ. Има и няколко издадени песни по темата. Патрик умря от рак през 2013 на 53 години. След смъртта му Ловато обяви, че той е бил психично болен и в негова чест основа програма за подпомагане на лечението на хора с подобни проблеми.