Саймън Коуел е похарчил 250 000 лири за годежния пръстен на Лорън Силвърман, съобщава "Daily Mirror".

След като най-накрая се реши да зададе съдбовния въпрос на дългогодишната си партньорка и майка на седемгодишния му син Ерик, музикалният магнат, известен с форматите "X factor", "Britain's Got Talent", преценил, че четвърт милион е достатъчен да накара Лорън да се "почувства специална".

44-годишната Лорън е била забелязана да носи огромния 15-каратов диамантен пръстен докато се разхождала из Малибу, Калифорния, където семейството отседнало след ваканцията в Барбадос - там Саймън паднал на колене и получил утвърдителен отговор.

Запознати твърдят, че Саймън е улучил пръстена, който тя желеала да притежава, защото му дала някои "важни намеци" относно вида на бижуто.

"Той сам избра диаманта и падна на едно коляно на плажа. И Лорън, и Саймън бяха бомбардирани от поздравителни съобщения - и двамата са супер развълнувани", твърдят близки.

62-годишният Коуел не мислел да се задомява официално, и затова надали и Лорън се е надявала на подобен жест, но се случи, коментират из светските будоари.

Двамата се срещнаха в луксозния курорт Санди Лейн на Карибите през 2004 г., когато Лорън все още беше омъжена за тогавашния съпруг Андрю Силвърман.

Снимка: Getty Images