През 2016 г. Селена Гомес беше наречена "кралицата на Инстаграм" като най-следваната знаменитост в платформата на социалната мрежа. Сега Гомес казва, че не е влизала в интернет от четири години и половина.

"Това промени живота ми напълно", каза певицата в интервю за "Good Morning America".

"По-щастлива съм и по-свързана с хората", каза Гомес. "Разбрах колко могъщ е интернет и в толкова много отношения той е направил най-добрите неща за света. Но за мен до новините, които всъщност са важни за мен, стигам чрез хората в живота си."

Певицата, актриса и продуцент, която в момента има повече от 300 милиона последователи в Инстаграм, популяризира Wondermind - платформа за психично здраве, за чието създаване е помогнала.

Гомес, която открито говори за своите предизвикателства, включително, че има биполярно разстройство, заяви пред "GMA", че целта е да се направят достъпни ресурси за нуждаещите се.

Съоснователа на тази платформата са Манди Тийфи, която е майка на Селена и Даниела Пиърсън - съосновател на Newsette. Те са обвързани от една и съща кауза, а именно да помогнат на хората с психичното здраве.

Пред InStyle Гомес споделя: "Когато аз и майка ми се свързахме с Даниела, за да разкажем за проблемите си, разбрахме, че няма достъпни ресурси за тези, които се борят със собственото си психично здраве"