Селин Дион винаги е споделяла, че голямата любов на живота ѝ е Рене Анжелил, човекът, за когото бе омъжена в продължение на 22 години и с когото остана до смъртта му през 2016 г., мъжът, от когото има три деца и който явно е мъжът, когото ще обича до края на живота си.

Вчера, на 14 януари, се навършиха 4 години от смъртта на Рене Анжелил и по този тъжен повод канадската певица сподели трогателен пост със снимка на Рене в своя Инстаграм профил.

Вижте снимки на двойката >>

"Не минава и ден, без да мисля за красивата ти усмивка. Липсваш ни! Благодаря ти, че се бдиш над нас, любов моя! Обичам те! Селин", гласи посланието на певицата.

Селин Дион се запознава с Рене Анжелил, когато е едва 12-годишна. Тогава той е композитор и музикален продуцент. Работят заедно дълги години, а любовта им пламва, когато Селин е на 19, а Рене на 45.

Известно време крият връзката си, защото и двамата се страхуват от реакциите на близките си хора и на обществото, заради голямата разлика във възрастта им. Анжелил има и вече два провалени брака зад гърба си, което още повече настройва семейството на Селин срещу връзката им.

Все пак двамата не се отказват от любовта си и се женят през 1994 г. на пищна церемония в Нотр Дам.

Дълги години именно Рене Анжелил е човекът, който е импресарио на певицата и се грижи за възхода на бляскавата ѝ кариера. Той е и причината Селин Дион да изпее вечния хит от филма "Титаник" - "My Heart Will Go On".

Селин и Рене се опитват много време да имат деца, но опитите им са неуспешни, докато се подлагат на инвитро процедура. Така, през 2001 г. се ражда синът им Рене-Шарл, а през 2010 г. и близнаците Еди и Нелсън.

Близнаците на Селин и Рене - Нелсън и Еди

Снимка: Официален профил в Инстаграм/ Olivier Samson Arcand

През 1999 г. Рене се разболява от рак на гърлото. Първоначално изгледите са за справяне с тежката болест, но, за съжаление, години по-късно тя се завръща и на 14 януари 2016 г. Рене Анжелил умира. През последните две години на живота му Селин Дион отменя своите концерти и участия, за да бъде неотлъчно до съпруга си.

Селин Дион с тримата си синове на погребението на Рене Анжелил

Getty Images/Guliver Photos