След като беше диагностицирана с множествена склероза през 2018 г., Селма Блеър се запозна отблизо с върховете и паденията на живота с хронично заболяване.

През 2019 г. симптомите, свързани с нейната специфична форма на дегенеративното неврологично заболяване, достигнаха преломна точка за актрисата, като често тя имаше проблем да ходи и говори. За да помогне за по-бързото възстановяване на имунната си система, тя се подложи на рискована двумесечна трансплантация на хемопоетични стволови клетки.

В новия си документален филм "Представяме Селма Блеър", който е режисиран от Рейчъл Флейт, тя споделя и другия поглед на тази животоспасяваща процедура, преди която й е било казано да си направи планове за смъртта. 

"Беше наистина труден момент в живота ми. Хората не споделят колко мъчително може да е. Но аз искам да кажа истината за множествената склероза. За мен е важно хората да видят какво е да живееш с хронично заболяване",

споделя Блеър пред списание People.

Малко повече от година след процедурата, която е била от седем стъпки и е включвала агресивен курс на химиотерапия под грижите и лекарското наблюдение на д-р Ричард К. Бърт, Блеър вижда "огромни подобрения" в движението си и ежедневието си.