Колумбийската певица Шакира дари маски и респиратори за жителите на родния си град Баранкиля, разположен в северната част на страната.

Вижте снимки на Шакира >>

Кметът на града Хайме Пумарехо благодари за дарението в Туитър. Той написа, че Шакира е гражданка на Баранкиля, обичана от цял свят. Предпазните средства и оборудването ще са в помощ на медиците от първа линия и със сигурност ще помогнат за спасяването на живота на много нейни съграждани, изтъкна Пумарехо, цитиран от БТА и ТАСС.

Певицата от своя страна благодари на екипа на градоначалника за координацията при разпределението на доставката. Първият случай на заразен от Covid-19 беше регистриран в Колумбия на 6 март. До 30 април общият брой на инфектираните беше 6 507 души, а смъртните случаи възлязоха на 6 507 души. Броят на оздравелите е 1 439 души.

Преди няколко дни Шакира сподели в своя Инстаграм профил клипче, в което здравни работници танцуват на нейната песен "Waka Waka" в Tik Tok, казвайки, че за нея е чест, че нейната песен сега е станала тяхна и им помага да повдигнат духа си в тези треудни времена.

Вижте тази публикация в Instagram.

These videos are incredible and I’m so honored this song of mine that now is yours, can be so uplifting in a such difficult times. Thank you frontline heroes for all you’re doing!

Публикация, споделена от Shakira (@shakira) на