Колумбийската певица Шакира и сънародникът й Карлос Вивес, които са обвинени в плагиатство от кубински изпълнител, отхвърлиха обвиненията в мадридски съд.

Вижте снимки на Шакира >>

Шакира бе малко изнервена. Тя увери, че никога не е чувала песента "Yo te quiero tanto" (Обичам те толкова много) на кубинеца Ливан Рафаел Кастеляно Валдес, с псевдонима Ливам.

"Не го познавах", допълни Карлос Вивес, който е композирал песента "La bicicleta" (Велосипедът) и е автор на голяма част от текста й заедно с продуцента Андрес Кастро. "Сони мюзик" и Кастро също са обвинени в плагиатство в рамките на това съдебно дело.

Ливам и неговата звукозаписна компания "Марила Дианик Ромеу" твърдят, че в песента "La bicicleta", която спечели награда "Грами" за латино музика през 2016 г., е копирана част от излязлата през 1997 г. "Yo te quiero tanto".

"Това е като да откраднеш едно от децата ми", каза през сълзи кубинският изпълнител в съда. Той отбеляза, че продуцентът Кастро е имал достъп до неговата песен чрез свой представител. Ливам иска да бъдат признати авторските му права в рамките на съдебното дело за онова, което смята за плагиатство.

"Няма никакво сходство между двете песни, що се отнася до мелодията и застъпената в тях тематика", настоя Шакира. Тя поясни, че не е участвала в композирането на "La bicicleta", а само в написването на един от двата й рефрена.