Преди почти година един от най-колоритните участници в петия сезон на шоуто "Фермата" - многократният балкански шампион по културизъм Тихомир Рангелов, признал в ефир хомосексуалната си ориентация, изненада всички, разкривайки, че иска да смени пола си. Тогава той обяви решението си в своя личен профил в социалната мрежа, където се прекръсти на Мелиса и започна да публикува снимки, показващи трансформацията му, постепенно заличаваща образа на ММА боеца. Сега обаче по всичко личи, че риалити героят е сложил край на своето преобразяване, оставяйки го зад гърба си, за да се върне обратно към своето старо аз.

Обявявайки предстоящото си включване на живо във виртуалното пространство, в рамките на което вероятно ще отговаря на въпроси на потребителите заедно със своята половинка - транс-жената Емили Йорданова, той публикува актуален кадър, на който се вижда, че преходът му обратно към мъж вече е започнал. На изображението отсъстват дългата му руса коса и грима на лицето, които бяха неизменна част от визията му през последните месеци. Нещо повече, той позира гол до кръста, показвайки на почитателите си, че е започнал да си връща онази мускулеста физика, с която навремето прекрачи прага на риалити формата, направил го известен по нашите географски ширини.

Вижте кадъра >>

Наскоро партньорката му съобщи в интернет, че той вече не е жена и се чувства много по-добре като мъж. "Осъзна се", пише тя, без обаче да посочва конкретната причина за намерението му да се откаже от доскорошното си стремеж да зачеркне Тихомир, превръщайки го в Мелиса.

"Най-важното е, че показва, че няма невъзможни неща, стига да има желание! Това е вдъхновяващо послание, останалото са подробности!", пише една от последователките му в мрежата.

Тихомир и Емили Йорданова

Снимка: Facebook

"Тихо/Мел, да не ти дреме кой какви бинарни идеи за света има - ти си себе си и си невероятен човек! Хората са свикнали да гледат през черно-бяла призма и да подреждат света в чекмеджета с етикети. Е, някои хора не пасват по чекмеджетата, и това е хубаво", допълва друг.

Разбира се, коментарите под публикацията му са най-различни, като се срещат и такива, които изтъкват, че той трябва окончателно да вземе решение кой и какъв иска да бъде, вместо често да променя становището си.

След като преди 4 години напусна "Фермата", Тихомир разказа повече за своето тежко детство, в което всъщност се крие причината никога да не изпита желание да бъде с жена. Той губи майка си в ранна възраст и тъй като баща му няма възможност да му обръща нужното внимание, наема бавачка, която да отгледа сина му. Оказва се обаче, че жената подлага момчето на системен психически и физически тормоз.

Снимка: Facebook

"Заплашваше ме да не казвам на никого какво прави с мен. Наказваше ме да седя в един от ъглите на стаята или ме караше да стоя на тъмното. Затваряше ме в тоалетната. Биеше ме системно. Веднъж наблъска метлата в устата ми и трябваше да ям сламата. Развих тикове и нямах захват. Ръцете ми започнаха да треперят и не можех да овладея това положение. Живях в кошмар. Бях на 7-8 години", сподели преди време в свое интервю Рангелов.

Утеха намира в спорта и киното, които му дават сили да преживее проблемите се у дома. Тренировките го карат да забрави страха, затова се фокусира върху тях. Така на 16 години става републикански шампион по културизъм, а впоследствие печели титли на балканско и на световно ниво.