Актрисата Шарън Стоун ще бъде домакин на 27-ото издание на благотворителната гала вечер, организирана от американската фондация АМФАР за борба със СПИН на кинофестивала в Кан, съобщи изданието "Variety".

Събитието, което традиционно включва вечеря, търг и модно ревю, ще се състои на 16 юли в двора на луксозна вила в Кап д'Антиб.

Председателят на журито на престижната кино проява във френския град - режисьорът Спайк Лий, ще бъде специален гост на гала вечерта.

Вижте снимки на Шарън >>

Всяка година АМФАР набира средства за изследвания и подкрепа на борбата срещу СПИН по време на фестивала, провеждащ се на Лазурния бряг.

На традиционния търг ще бъдат предложени модни тоалети, произведения на изкуството и други луксозни стоки.

Снимка: Getty Images

Певицата Алиша Кийс е потвърдила, че ще присъства. Очаква се да се включат също Анджела Басет, Мила Йовович, Никол Кидман, Хайди Клум и други, макар че тази година броят на гостите е ограничен заради противоепидемичните мерки.

АМФАР е сред водещите световни неправителствени организации, чиято работа е посветена на борбата срещу СПИН, припомня БТА. От 1985 г. организацията е инвестирала над 600 милиона щатски долара в програми, посветени на каузата ѝ. Гала събитието, организирано в Кан, обичайно събира над235 милиона долара за  борбата с коварната болест.

Актрисата Шарън Стоун е дългогодишен активист на АМФАР и чест участник в благотворителните събития на организацията.

Снимка: Getty Images