Майкъл Фосет - високопоставен сътрудник на принц Чарлз е напуснал поста си на главен изпълнителен директор на благотворителната фондация на британския престолонаследник.

Това е станало след появата на твърдения, че той е предложил да помогне на богат саудитски бизнесмен, направил голямо дарение за нея, да си осигури рицарско звание и британско гражданство, предаде Асошиейтед прес.

От канцеларията на принц Чарлз в официалната му резиденция в Кларънс хаус казаха, че вече няма да използват услугите на Фосет и неговата фирма за организиране на тържества "Премиър моуд".

Фосет, който е бивш камериер на принца, през септември се оттегли временно от фондацията, след като в. "Сънди таймс" съобщи за твърденията и започна и независимо разследване.

Оставката на Фосет беше подадена, след като изданието публикува писмо от 2017 г., в което, както се твърди, Фосет написал, че иска да направи постъпки бизнесменът Махфуз Мареи Мубарак бин Махфуз да получи почетно рицарско звание, както и да подкрепи молбата му за гражданство, в отговор на "най-новата му и очаквана подкрепа" за фондацията. Махфуз отрича да е извършил нещо неправомерно.

Фондацията на принц Чарлз каза, че е приела сериозно появилите се твърдения и е "ангажирана с най-високите етични стандарти". Чарлз е председател на фондацията, но не участва в управлението на всекидневните й дейности.