Певицата Шер разказва как е "крещяла от болка", когато е претърпяла спонтанен аборт в тийнейджърска възраст.

Спомняйки си как тогавашният ѝ съпруг, покойният Сони Боно, се е прибрал вкъщи и я е намерил да "ридае" на пода, когато е загубила бебето си. В крайна сметка тя отива директно на операционната маса. Изпълнителката на хита "Believe" зададе въпроса колко по-различни биха били преживяванията ѝ сега, след неотдавнашната отмяна от Върховния съд на историческото решение по делото "Роу срещу Уейд", което дава на жените конституционно право на прекъсване на бременността. 

Шер предупреди, че решението може да има тежки последици в цяла Америка, ако Републиканската партия получи повече власт.

Тя написа: "Ако Сенатът и Конгресът отидат в ръцете на републиканците, в Америка няма да има аборти и предродилна помощ. Жените ще кървят и ще умират, докато някаква група стари бели републикански мъже решават какво медицинско лечение заслужавате".

76-годишната певица, която има 53-годишния Чаз от Сони и 46-годишния Илайджа от покойния си бивш съпруг Грег Алман, се опасява, че щатите, които планират да забранят абортите, ще попречат на жените да пътуват до други райони, за да се подложат на процедурата. Чаз всъщност е дъщеря й, която си направи операции по смяна на пола. 

Embed from Getty Images