Британската принцеса Юджини очаква второто си дете от съпруга си Джак Бруксбанк, предават медиите на Острова.

"Принцеса Юджини и г-н Джак Бруксбанк имат удоволствието да съобщят, че очакват второто си дете през лятото", съобщи Бъкингамският дворец.

"Толкова сме развълнувани да споделим, че ще има ново попълнение в семейството ни", написа бъдещата майка в Instagram до снимка на сина си Огъст.

"Семейството се радва много, а Огъст много иска да стане батко", пише в изявлението на Бъкингамския дворец.

Юджини, която е на 32 години, е единадесета по линия за наследяване на британския престол, припомня БТА. Тя е по-малката дъщеря на брата на крал Чарлз Трети принц Андрю и бившата му съпруга Сара Фъргюсън. Принцесата се омъжи за своя любим Джак Бруксбанк след осемгодишна връка на сватбена церемония, състояла се в замъка Уиндзор през 2018 г. Две години по-късно тя забременя. При обявяването на щастливата весет Юджини каза, че не иска наследникът ѝ да има благородническа титла. 

"Дори и кралицата да им предложи титлата като подарък, желанието на Юджини и Джак не е детето им да няма такава. Юджини знае, че титлата може да е както благословия, така и проклятие, ето защо тя и Джак искат детето им да живее обикновен живот и да изкарва само прехраната си. Титлите нямат значение за съпрузите, те искат само здраво и щастливо дете", каза тогава пожелал анонимност източник пред списание "Vanity Fair".