Без значение какво мислят създателите на "И просто ей така", истина е, че независимо от завръщането на Кари, Шарлот и Миранда на малкия екран, всички почитатели на сериала "Сексът и градът" до последния епизод тайно се надяваха да видят Саманта в продължението на поредицата, изскачайки внезапно пред очите им, за да се присъедини към останалите три нюйоркчанки. Вместо това обаче те трябваше да се задоволят с шепа разочароващи текстови съобщения, които пиар специалистката си разменяше с някогашната колумнистка, поддържала в миналото седмична рубрика на сексуална тематика във вестник "The New York Star", която в настоящия сюжет се бе преквалифицирала като коментатор в подкаст.

Вижте снимки на Ким >>

След като неотдавна дойде новината, че възроденото от пепелта шоу, превърнало се в една от емблемите на 90-те години на миналия век, ще има втори сезон, надеждата, че в него участие може да вземе и Ким Катрал, сякаш заличи разочарованието на феновете, породено от първия. Сега обаче на тях им предстои да се сблъскат с поредната доза огорчение, защото тя няма да го стори.

"Абсолютно не", категорично заявява актрисата, запитана в скорошно свое интервю със сп. "Variety" дали отново ще се превъплъти в любимия на мнозина персонаж.

Снимка: Getty Images

Думите ѝ не оставят никакво място за съмнение. Всъщност, имайки предвид враждата им с бившата ѝ колежка Сара Джесика Паркър, шансовете това да се случи се свеждаха приблизително до нулата още от самото началото, но след това ѝ изказване стана ясно, че зрителите могат да извадят носните си кърпички, с които да попият сълзите си, сбогувайки се завинаги със Саманта Джоунс. За тези от тях, които все още се чудят каква е точната причина носителката на награда "Златен глобус" да не заеме мястото си сред останалите артисти в продукцията на HBO, в разговора си с изданието тя разкри, че дори не е била поканена да застане отново пред камера.

"Никога не са ме молили да бъда част от продължението, тъй като преди години дадох ясно да се разбере какво мисля за идеята да се направи евентуален трети филм по сериала. Така че сега разбрах за снимките на предаването като всички останали - чрез социалните мрежи", обясни най-после тя, след като дълго време пазеше мълчание по темата, подклаждайки още повече хорското любопитство

Нещо повече, блондинката разкри, че не е гледала нито един от епизодите на "И просто ей така", въпреки че все още таи любов към оригинала и образа, който изпълнява в него.

"Части от нея все още живеят в мен. Играх я прекалено дълго и в крайна сметка я заобичах. Признавам обаче, че след втората пълнометражна лента отказах три пъти предложението да вляза пак в нейните обувки. Наистина не мислех, че мога да се справя със задачата, не и на 42 години. Никога преди не бях правила сериали, затова не бях напълно наясно в факта, че колкото повече играеш героя, толкова повече оставяш от себе си в него, променяйки го. Можете ли да си представите да се върнете към работа, която сте вършили преди 25 години? Това не е никак лесно начинание, защото ще ти се наложи да се състезаваш със самия себе си, с онова твое аз, отпреди четвърт век. Всичко трябва да се развива, в противен случай просто умира... След като сериалът приключи си казах, че това е мъдро решение, че най-после ще избягаме от тези персонажи, без да се повтаряме. И след това дойде филмът, който уж трябваше да постави окончателния край на историята... А после направихме още една лента... След което поискаха още една? О, не!", разказва тя.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Запитана какво мисли за сюжетната линия, в която се разбира, че Кари и Саманта са се скарали и общуват само и единствено чрез есемеси, Ким казва, че намира това за странно. "Чух, че са представили отношенията им по този начин. Е, това със сигурност е една различна Саманта от тази, на която аз вдъхнах живот", заключва актрисата.

Тя сподели пред списанието, че недвусмислено е казала "Не" на поканата да се върне на снимачната площадка за трети филм, когато е разбрала, че една от планираните сцени била героинята ѝ да получи голи снимки от Брейди - 14-годишния син на приятелката ѝ Миранда, който изпитва сериозно увлечение по нея. Според нея това е подценяване на персонажа ѝ, защото въпреки своята изявена сексуалност пиар специалистката има граници и никога не би причинила нещо подобно на свой близък, като размяна на неприлични кадри, с непълнолетното му дете.

Думите ѝ отприщиха истинско цунами от положителни реакции във виртуалното пространство, където потребителите не спряха да я поздравяват за казаното. "Това е силата да имаш граници и да знаеш кога да кажеш "Не". Тя доказа, че е истински модел за подражание", пише неин почитател.

Getty Images/Guliver Photos