23-годишната съпруга на футболиста от руския национален отбор Юрий Жирков, се отказа от короната си, след като се изложи в тв предаване. За две седмици видеото с Ина, която се мъчи да се сети за отговорите на елементарни въпроси, събра над 4,7 милиона гледания.

По време на интервюто младата жена, която е майка на две деца, се колебае дали "Слънцето се върти около Земята или обратното", пишат от БГНЕС. "Без съмнение е Слънцето...или може би Земята? Не знам", признава тя накрая. Едва скривайки усмивката си, журналистът пита брюнетката дали заради ерудицията си е спечелила конкурса. "Може би, защото опитвам да съм красива. Преди закуска обличам дълга рокля, гримирам се и си правя прическа", отговаря тя невинно.

Мисис Русия, която изпаднала в депресия след скандала, публикува открито писмо "до всички, на които Русия е скъпа", изтъквайки благотворителната си дейност. "Искрено съм разочарована, че журналистите подминаха с мълчание добрите ми намерения, за да покажат реторичните си умения и да критикуват несъвършенствата на системата на конкурсите за красота", се казва в писмото, публикувано от ежедневника "Комсомолская правда".