Когато става въпрос за бедстващи животни, Шер не си почива. След като помогна на "най-самотния слон" в света, певицата, актриса и активистка се надява да освободи женска горила, която живее в зоопарк на покрива на търговски център в Тайланд, пише сайтът на сп. "Пийпъл".

Вижте снимки на Шер >>

В края на ноември 74-годишната Шер лично посрещна "най-самотния слон" в света, Кааван, при пристигането му в Камбоджа. Звездата години наред се бореше за освобождаването му от зоопарк в Пакистан, където животното живееше в мизерни условия. Шер дори пое част от разходите по преместването му.

Снимка: AP/БТА

След като Кааван вече е в новия си дом в резерват в Камбоджа, където ще може да се разхожда на воля и да общува със себеподобни, Шер насочи вниманието си към маймуната Буа Нои.

Женската горила пристига в Тайланд през 1988 г. и е прекарала по-голямата част от времето си в зоопарка "Пата" на покрива на мол в столицата Банкок.

Шер наскоро е написала писмо до тайландския министър на околната среда Варавут Силпа-арча, в което изразява загрижеността си за горилата, след като е научила за лошите ѝ условия на живот - малка клетка, недостатъчна умствена стимулация, неадекватен достъп на открито.

В писмото си Шер също така предлага да уреди и заплати за безопасното преместване на Буа Нои от зоопарка в резерват в Конго. Звездата е готова да окаже съдействие чрез фондацията Free the Wild, която подпомага търсенето на нов дом за бедстващи животни и на която е съосновател. Шер освен това изявява желание да помогне за транспортирането на орангутаните, гибона и бонобото от зоопарка до Тайландската фондация за приятели на дивата природа.

Според Скай нюз министър Силпа-арча е отговорил на писмото на Шер, казвайки, че планове за преместването на някои от животните, сред които Буа Нои, вече са в ход.

Управата на "Пата", цитирана от Скай нюз, на свой ред отхвърля твърденията, че горилата и други животни под опеката ѝ живеят в мизерни условия. Директорът на зоопарка Канит Сермсиримонгкол дори е отправил покана към Шер да ги посети, за да се увери, че за горилата се грижат "добре и с любов".