През последните месеци името на Адел сякаш бе абонирано за заглавията на различните медии, а причината за това бе впечатляващата ѝ физическа трансформация, на която певицата се реши след раздялата със съпруга си Саймън Конеки през октомври м.г. Обръщайки нова страница в живота си, тя нае личен треньор и започна да посещава фитнес залата три пъти седмично, променяйки до неузнаваемост своя образ.

Вижте кадъра >>

Днес обаче се заговори не за вталената фигура на 32-годишната изпълнителка на хитовата песен "Hello", а за недоволството, което предизвика нейна снимка, публикувана в Инстаграм. Заради въпросния кадър част от последователите на британката, предимно от Съединените щати, я обвиниха в присвояване на културни символи и ценности. Ябълката на раздора, родила множеството нападки, е банският костюм, изработен като националното знаме на Ямайка, който носи, наред с традиционната прическа на Банту за карнавала Nothing Hill в Лондон.

"Скъпи бели хора, моля, бъдете себе си и спрете това културно присвояване завинаги. Адел, прическата на Банту не ти е необходима, както и Ямайският флаг в комбинация с панталона ти", пише един от потребителите на сайта.

"Ако не разбирате какво е присвояване на дадена култура, то просто вижте последния пост на Адел. Заради него тя трябва да влезе в затвора, без възможност за обжалване", гласят гневните думи на друг.

А трети уточнява, че "възлите Банту" не трябва да се носят от хора, които не са тъмнокожи.

Но наред с упреците, сред коментарите има и доста положителни реакции, а почитателите на носителката на множество награди "Грами" я защитиха. Например, моделът Наоми Кембъл, чиято майка е родена в островната държава в Северна Америка, постави не само сърца, одобрявайки визията ѝ, но до тях сложи и флага на Ямайка.

"Не чух да се оплаквате през 90-те години, когато Гуен Стефани носеше косата си по същия начин. Това не е присвояване, а признание, отдаване на почит", казва нейна фенка.

"Аз съм жена от Ямайка и не намирам нищо лошо в снимката. Обичам те Адел! Чувствай се поканена да дойдеш тук, когато пандемията приключи", заявява друга.