Снимки на съпругата на принц Чарлз - Камила, по бански в Сардиния, се появиха в италианското списание Chi.

Кадрите са направени от папараци, докато херцогинята на Корнуол отморява на луксозна яхта, преди да се отправи към Балморал през изминалата седмица. Камила бе в Сардния на 4-дневна почивка, преди да се завърне към кралските си задължения.

Вижте снимки от Балморал >>

Кралският коментатор Ричард Фицуилямс описа списанието, което е собственост на бившия италиански премиер Берлускони, като "отвратително и потресаващо".

"Папараците, откакто станаха съпричастни към трагичната смърт на Даяна", имат много по-малко прояви, но все още представляват опасност", казва Фицуилямс.

Той допълва, че Chi е списанието, публикувало снимки на Даяна с кислородна маска на задната седалка в Мерцедеса, с който катастрофира.

Тогавашният главен редактор на Chi каза: "Публикувах снимките по една много проста причина - никога преди това не бяха показвани. По мое мнение това не е снимка, която накърнява паметта на принцеса Даяна. Дори я на намирам нежна и затрогваща."

Списанието си има история с кралското семейство. През 2012 г. то публикува снимки на херцогинята на Кембридж - Кейт, само с долнище на бански, по време на почивката ѝ с принц Уилям.

Снимка: Chi