Сръбската актриса Даниела Щайнфелд потвърди днес твърдения в медиите, че е била изнасилена от колегата си Бранислав Лечич, известен актьор и опозиционен политик, предаде Танюг.

Вчера Щайнфелд даде показания в полицията в присъствието на прокурор, че е била изнасилена от "влиятелен деец във филмовата индустрия", а медиите писаха, че става дума за Лечич.

Още през август миналата година тя обяви публично, че е била изнасилена преди 4,5 години, след което се е изселила в САЩ. След това много колеги я подкрепиха, като настояха да каже и името на изнасилвача, но тя го разкри едва при разпита в полицията. Описвайки за пръв път изнасилването, тя каза, че е била сигурна, че никой няма да й повярва.

Щайнфелд е пристигнала в петък от Ню Йорк, за да даде показания пред прокурор.

Лечич отхвърли категорично обвиненията за изнасилване. Днес той публикува писмено изявление за медиите, в което призова прокуратурата и полицията да го извикат на разпит. "Нямам какво да крия и нямам намерение да напускам Сърбия", заяви Лечич. Освен това той посочи в съобщението всичките си адреси за контакт, на които може да го потърсят журналисти от медиите.