Актрисата Шарън Стоун заяви, че участието й в трилъра "Първичен инстинкт" на Пол Верховен й е донесло слава, но много малко пари в сравнение с хонорара от 14 милиона долара на Майкъл Дъглас.

Звездата открито говори за това в интервю с журналиста на CBC News Canada Том Пауър.

63-годишната Стоун признава, че тогава е била в "странно задръстено състояние" след филма, когато "изведнъж станах известна".

Но въпреки бързата слава към онзи момент не е могла да си позволи да си купи рокля, с която да отиде на наградите "Оскар".

Актрисата не посочва точно размера на хонорара, но през годините се съобщава, че са й платени 500 000 долара за ролята на писателката Катрин Трамел.

"Играх сериен убиец и го приех много, много сериозно. Гледах много филми за серийни убийци и най-вече защо са направили това, което са направили. Прочетох много изследвания, за да се опитам да разбера какво се случва в главата им. Да разбере човек, че серийно убийство за него... е все едно да ядеш сандвич", споделя Стоун.

Тя добавя, че заради ролята си в "Първичен инстинкт" е сънувала кошмари и дори е ходила насън.

Шарън също така заяви, че е била подмамена да играе в култовата сцена на лентата, когато кръстосва краката си, но под роклята е без бикини.

Актрисата не очаква, че интимни части от тялото й ще се виждат на екрана и иска да се премахне този кадър, но това не се случва.