Американският актьор и специален представител на руското министерство на външните работи по руско-американските хуманитарни връзки Стивън Сегал стана член на руската партия "Справедлива Русия - за истината".

На заседание на камарата на депутатите в събота председателят на партията Сергей Миронов връчи на холивудксата знаменитост партийния билет. Преди това Сегал членуваше в партия "За истината", която на 22 февруари се обедини със "Справедлива Русия" и руските патриоти. Сегал ще се занимава с теми от екологията.

Преди дни от пресслужбата на партията уточниха пред ТАСС, че актьорът няма да се кандидатира за депутат заради американското си гражданство, предава БТА. Артистът получи руско гражданство през ноември 2016 г.

Стивън Сегал, една от звездите на екшъна през 80-те и 90-те години на миналия век, познат с ролите си във филми като "Труден за убиване" и "Под обсада", който неведнъж е засвидетелствал подкрепата си за Владимир Путин, получи руско гражданство през 2016 г. Паспортът му беше връчен лично от държавния глава на среща, предавана по телевизията.

БТА