Американският актьор Стивън Сегал сподели, че се интересува от руското православие и нарече руския патриарх Кирил "велик духовен лидер".

"Патриарх Кирил е велик духовен лидер, а руското православие е велика религия. Мисля, че православната църква в Русия сега работи прекрасно и прави много за децата, младежите, родителите и това създава предпоставки към духовно възраждане", каза Сегал и сподели, че той лично с голям интерес се отнася към православието, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Сегал допълни, че ще поддържа междурелигиозни инициативи, целящи постигане на диалог между младежи от различни страни и тяхното духовно развитие.

"Много е важно хармонизирането на религиите по света и нормалното общуване между младите хора от различни култури, така че в бъдеще нашият свят да бъде по-хармоничен", заяви Сегал.

Стивън Сегал получи руско гражданство през месец ноември 2016 г. Паспортът му беше връчен лично от руския президент Владимир Путин.

Сегал сега е специален представител на руското външно министерство по въпросите на руско-американските хуманитарни връзки.