96-годишната Стоянка Мутафова може да се качи отново на сцената още в петък в Сатиричния театър въпреки незарасналата рана на крака.

Това съобщи пред "Монитор" нейният мениджър Евгени Боянов, който посещава кралицата на комедията всеки ден. Днешното представление на "Г-жа Стихийно бедствие" на Открита сцена "Сълза и смях", в което Мутафова трябва да танцува и да прави везна, е отменено. Вдругиден в "Столетие мое" героинята й се движи с инвалидна количка и неуморната прима се надява, че ще може да се справи.

"Всички места в салона на Сатирата са предварително разпродадени и Мутафова държи да изпълни ангажимента си към своята вярна публика", подчертава Боянов.

На 14 август, по време на турне, актрисата нарани крака си на остър елемент в хотел в Албена. След инцидента тя изигра още няколко представления, но тъй като състоянието й се влоши, следващите паднаха, а актрисата трябваше да прекара около месец във Военна болница. В момента тя все още чувства дискомфорт и се налага личният й лекар д-р Димитров и медицинска сестра да я посещават ежедневно в дома й за промивки, превръзки и т.н., защото подобни рани заздравяват трудно и крият риск на нейната достолепна възраст. Неотлъчно за нея вкъщи полага грижи дъщеря й - Мария Грубешлиева-Муки.