Щастливите родители Наум Шопов и Теа Минкова направиха погача на дъщеричката си Амая, като спазиха обичая това да е първият голям празник за бебето им, което вече стана на 40 дни.

Вижте снимки >>

Младата майка сподели кадри от събитието в своя Инстаграм профил, до които написа:

"Погачата на Амая

Благодаря на всички орисници, които направиха първия празник на момиченцето ни толкова специален и забавен!"

Наум и Теа са качили и видео в своя YouTube канал, описващ подробно подготовката им за големия празник.

"Освен християнски обичай, това е празник и за мама", отбелязва Теа към видеото. Самата тя казва, че преди не е присъствала на погача за бебе и всичко това ново за нея. Но така е и с майчинството, когато си майка за първи път.

За своя празник малката Амая е облечена с червена рокличка и е с червени обувки, а на главата ѝ са сложили бяла лента с панделка.

Разбира се, като на всяко подобно събитие, преобладават сладките неща - мъфини, близалки и други сладкиши, включително огромна торта и много балони.

По време на "наричането" - обичая, при който орисниците разпъват бял чаршаф над главите на майката и бебето и разчупват погачата, Амая за кратко показва колко силен може да бъде гласът ѝ, но скоро след това отново се успокоява.

Таткото - Наум Шопов, не присъства на погачата, тъй като на този празник по традиция се събират само жени, но във видеото отправя своето пожелание към малката си дъщеря със смешен глас, след като е вдишал хелий от балон.