Точно преди пет дни - на 5 декември, Теа Минкова и Наум Шопов станаха родители за първи път. Тогава се роди дъщеричката им, която нарекоха Амая. Броени дни след щастливото събитие, младата майка публикува трогателна снимка с бебето си в своя Инстаграм профил.

Вижте кадъра >>

До снимката Теа е написала:

"Амая Шопова

Това е от тези моменти, в които искаш да запаметиш всяка една секунда. Гледам я с часове и се опитвам да запомня всеки звук, движение и дишане♥️ Огромно Благодаря на д-р Коновалова и целия ѝ екип затова, че със страхотното си отношение направи тези 9 месеца толкова спокойни за нас!

Благодаря на всеки един от вас, който отдели време и ни изпрати позитивната си енергия! Няма как да отговорим на всички, но ни напълнихте сърцата.

Благодаря ти и на теб, Наум Шопов - голям отбор сме!

Сега ни предстои голямото опознаване с Амая /истината е, че след минути ни предстои първото къпане/."

Името, което Наум и Теа са избрали за своето първо дете - Амая, означава "нощен дъжд". Младият актьор и лекар публикува снимки на новородената си дъщеря в прегръдките на майка си в болничната стая, както и своя, докато държи бебето.

Теа и Наум се сгодиха през ноември 2018 година. Тогава младият лекар, който все още не беше положил Хипократова клетва, падна на коляно и зададе големия въпрос. В интервю за Dir.bg Теа разказа, че сватбата ще бъде в тесен кръг.

В края на юни 2019 г. двойката обяви с кадър в социалните мрежи, на който показа разпечатка от ехографа, че очаква първото си дете.