Тейлър Суифт, Брадли Купър и Кийт Ърбан са дарили китарите си за благотворителен търг, чиято цел е набиране на средства за служители в индустрията на кънтри музиката, засегнати от пандемията от новия коронавирус, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Суифт е оставила автограф върху акустичната китара "Гибсън", на която свири при дебютното изпълнение на песента си "betty" през септември. Тя ще се продава заедно с девет перца, използвани от певицата и се очаква лотът да бъде реализиран на цена между 25 000 долара и 40 000 долара, съобщиха от аукционна къща "Кристис".

Getty Images/Guliver Photos

Електрическата китара, на която Купър свири във филма от 2018 г. "Роди се звезда", в който се превъплъти в ролята на кънтри изпълнителя Джаксън Мейн, се продава за от две хиляди долара до четири хиляди долара.

Търгът започва в четвъртък и ще продължи до 29 октомври. Приходите са в полза на фонда, създаден от Академията за кънтри музика в подкрепа на хората извън светлините на прожекторите в индустрията, развиваща се основно около Нашвил.

Сред другите лотове са цимбал, принадлежал на Доли Партън в продължение на тридесет години (50 000 долара до 100 000 долара), акордеон "Балдони" на Шерил Кроу ( 8000 долара до 12 000 долара) и китари на Кийт Ърбан, Дуайт Йокам, Блейк Шелтън.

Кийт Ърбан

Снимка: Getty Images/Guliver Photos