Певицата и носителка на 10 награди "Грами" Тейлър Суифт съобщи, че оригиналните ѝ записи са продадени на частна инвестиционна компания, което я лишава от възможността да ги закупи обратно и да възобнови контрола над правата върху първите си шест албума.

"За втори път музиката ми се продава без мое знания", написа 30-годишната изпълнителка в Twitter.

Блондинката разкри също, че е започнала да презаписва ранните си песни и че начинанието се е оказало "вълнуващо и пълноценно".

Вижте снимки на Суифт >>

Публикацията на Тейлър Суифт идва на фона на дългогодишната ѝ вражда с бившата ѝ звукозаписна компания "Big Machine Label Group" и музикалния продуцент Скутър Браун за правата върху няоки от най-големите ѝ хитове, включително "Shake It Off" и "You Belong to Me".

Браун закупи "Big Machine Label Group" през 2019 г., след като Тейлър Суифт напусна лейбъла през 2018 г. и сключи нов договор с "Universal Music Group". От тогава продуцентът и поп звездата водят горчив публичен спор, припомня БТА.

От публикацията на Суифт става ясно, че е получила писмо от "Shamrock Holding" преди няколко седмици, което я уведомява, че частната инвестиционна компания е придобила от Скутър Браун "100% от нейните музика, видеоклипове и обложки на албуми".

Тейлър Суифт допълва, че според условията на продажбата Браун "ще продължи да печели от стария ѝ музикален каталог в течение на много години".

Скутър Браун, както и базираният в Лос Анджелис "Shamrock Holding", не са отговорили на молбите за коментар.

Холивудското издание "Variety" съобщи в понеделник, че Браун е продал правата над оригиналните записи на Тейлър Суифт на неназован инвестиционен фонд в сделка, оценена на 300 милиона долара.