Тейлър Суифт, Лил Бейби и Роди Рич са сред носителите на вторите годишни награди "Епъл Мюзик", съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.

30-годишната изпълнителка беше обявена за автор на песни на годината. Победата на Тейлър Суифт идва с подкрепата на албума ѝ "Folklore", който покори върха в албумния чарт на "Епъл Мюзик" и постави рекорд за най-стриймван албум в деня на излизането си.

"Да спечелиш наградата за автор на песни в която и да е година е вълнуващо. Тази година обаче отличието е по-специално, тъй като благодарение на писането на песни в изолация запазих връзката си с феновете. Дължа огромна благодарност на почитателите, които ми помогнаха да продължа напред тази година, както и на всички от "Епъл Мюзик", сподели Тейлър Суифт.

Големият победител на наградите на технологичния гигант е рапърът Роди Рич, който спечели две отличия - за песен на годината за "The Box" и за албум на годината за "Please Excuse Me for Being Antisocial".

Роди Рич

Снимка: Getty images/Guliver photos

След шеметния си възход към славата през 2020 г., рапърката Megan Thee Stallion спечели приза за пробив на годината.

Megan Three Stallion

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Рапърът Лил Бейби беше обявен за изпълнител на годината.

Честването на наградите "Епъл Мюзик" ще започне на 14 декември със седмица на специални изпълнения, прояви за фенове, интервюта и други събития.