Семейството на певеца Тони Бенет разкри, че той страда от болестта на Алцхаймер от четири години, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Съпругата му Сузан каза пред сп. Ей Ей Ар Пи, което е насочено към възрастните хора, че 94-годишният певец губи способността си да взима решения. Той е криел диагнозата си, за да може да продължи да работи. Духът му е добър, макар и състоянието му да се влошава.

Тони Бенет издава първия си хит "Because of You" през 1951 г. Лауреат е на 18 награди "Грами". Въпреки болестта си записва втори албум с Лейди Гага, който ще излезе в продажба тази година.

Тони Бенет и Лейди Гага

Снимка: Getty Images

Документален запис от сесиите показва епизод, когато Тони Бенет, чийто глас остава забележителен, макар и самият той понякога да изглежда объркан, да пее солов откъс от любовна песен. Лейди Гага го гледа с насълзени очи, след това ги скрива лицето си с ръце и се разплаква, разказват от списанието.

Тони Бенет и Лейди Гага

Снимка: Официален профил в Instagram

Албумът е продължение на хитовия "Cheek to Cheek" от 2014 г. Той е записан от 2018 г. до 2020 г.

Д-р Гаятри Деви, неврологът, поставил диагнозата на Тони Бенет през 2016 г., е казал на семейството му да го насърчава да пее, стига това да му доставя удоволствие, защото това стимулира мозъка. Болестта причинява прогресивна загуба на паметта и способността за разсъждения, но Тони Бенет не е изпадал в дезориентация, при която болните се губят или получават пристъпи на ярост, ужас, депресия. Той може и да не развие тези симптоми, но съмнение, че болестта напредва, няма.