След 4-годишна пауза първа дама на САЩ отново ще краси корицата на модната библия "Вог", съобщава Си Ен Ен. Джил Байдън е избрана за августовския брой на престижното издание, което излиза на 20. 08.

Съпругата на американския президент Джо Байдън позира за снимката в Белия дом, облечена в рокля на Оскар де ла Рента, облегната на балкона с изглед към Южната морава. Снимките са дело на популярния фотограф Ани Лейбовиц, съобщава Нова тв.

В придружаващата статия първата дама разказва пред Джонатан ван Митър, за множеството благотворителни инициативи, които иска да представи пред обществото по време на президентството на своя съпруг.

Снимка на първата дама на САЩ на корицата на списание "Вог" е традиция, датираща от няколко десетилетия. Почти всяка съпруга на американски президент в съвременната история на страната е била на страниците на модната библия.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Vogue (@voguemagazine)

Единственото изключение от това правило е Мелания Тръмп, чието пребиваване в Белия дом беше засенчено от скандалите около управлението на съпруга й - милиардера Доналд Тръмп.