Ариел Кийл официално влезе в историята като първата транссексуална жена, която спечели титлата "Мис Интерконтинентал Нова Зеландия". 26-годишната победителка в надпреварата по красота е родена в град Даво, Филипините, като момче, чийто родители кръщават Андрю, но израства в Окланд, където в момента живее. По-рано през тази година се подлага на операция за смяна на пола, но има желанието да го направи по-отрано.

Въпреки че този тип конкурси се сблъскват с множество критики, определящи ги като повърхностни, Ариел твърди, че те всъщност са вълнуващо преживяване, чиято концепция не е "отживелица", както повечето хора мислят.

Вижте снимки на Ариел >>

В разговор с британския в. "Metro" тя каза, че събитието е било невероятно преживяване за нея.

"Това е нещо, което от дълго време исках да направя. Да изживея мечтата си бе страхотно!", споделя брюнетката.

Пред таблоида Кийл, която в момента е студент със специалност "Моден дизайн", заяви, че разкриването ѝ като хомосексуален мъж не е било толкова ужасно, колкото като трансджендър жена. Тя обясни, че макар да е била наясно с факта, че хората ще гледат на нея по съвсем различен начин, тя все пак е взела решението да се подложи на процедурата, за да не съжалява в по-късен етап на съществуването си.

"Вече бях минала през формиращите години от живота си с грешен пол, не исках да прекарам остатъка от дните си в грешно тяло. Благодарение на това мислене се престраших да говоря с родителите си, тъй като вече бях убедена, че независимо от реакцията им, аз трябва да го сторя", разказва тя.

Трансформацията ѝ започва през 2017 г., когато всъщност споделя на майка си и баща си своето намерение за промяна. Те обаче не я подкрепят, напротив, поставят ѝ тежък ултиматум - или ще спре с хормоналното лечение, или доброволно ще напусне дома им. Същата вечер тя събира всичко, което притежава, в чувал за смет и си тръгва, без да знае каква ще бъде следващата ѝ стъпка.

"Когато се изнесох от вкъщи, животът ми се преобърна с главата надолу, но предпочетох да мина през ада като жена, отколкото да ми е лесно като мъж. Независимо какво ми е подготвила съдбата - готова съм за него", категорична е тя.

Ариел не крие, че оставайки сама, първоначално е изпаднала в депресия и дори е обмисляла варианта да отнеме собствения си живот. Въпреки това е намерила сили да продължи напред, преодолявайки трудностите, а днес казва, че е щастлива и не изпитва страх.

Тя се подлага на операция за смяна на пола и поставяне на гръдни импланти в Тайланд, тъй като процесът за получаване на одобрение от здравната система в Нова Зеландия е труден, а списъкът с желаещи - дълъг. Така, срещу 15 хил. долара, в азиатската държава я трансформират в жена.