Трима войници припаднаха в различни моменти пред катедралата "Сейнт Пол" в Лондон по време на благодарствената служба в чест на Елизабет Втора и нейното 70-годишно управление, съобщи "Daily Mail".

Войник от гвардията на кралицата получи припадък, когато Меган и Хари влизаха, друг се свлякъл когато дошъл принц Чарлз, който представляваше кралицата, тъй като тя бе твърде уморена да присъства. За третия не се уточнява. Единият войник бил отведен, а друг се окопитил и продължил са стои на поста си. 

Снимка: Getty Images

Хари и Меган се присъединиха към членовете на кралското семейство за втория ден от тържествата за юбилея.

Хари и Меган също присъстваха на празненствата на Trooping the Color - парада на конната гвардия вчера, но останаха извън светлината на прожекторите в бившия офис на херцога на Уелингтън с повече от 30 други роднини.

По-рано днес Омид Скоби, автор на "Finding Freedom", каза пред "BBC Breakfast", че Хари и жена му се надяват да останат максимално незабележими по време на пребиваването си до Обединеното кралство.

Той също така коментира, че двойката има "топли и близки" отношения с кралицата.

Говорител на Бъкингамския дворец каза пред CNN днес, че кралицата ще гледа благодарствената служба по телевизията от замъка Уиндзор. Синът й принц Андрю беше другото забележително отсъствие от църковната обител, защото дал положителен тест за коронавирус.

Снимка: Getty Images

Меган и Хари бяха топло посрещнати от тълпата, която ги аплодира. Преди събитието в британската преса имаше много спекулации за това как двойката ще бъде приета след решението им да се оттегли от кралското семейство и да се премести в Калифорния преди две години.

Снимка: Getty Images

Обществеността беше по-малко ентусиазирана към британския премиер Борис Джонсън, който беше едновременно аплодиран и освиркан, когато пристигна със съпругата си Кари.

Снимка: Getty Images

Последните гости, които акостираха в "Сейнт Пол", бяха принц Уилям и Кейт, херцогиня на Кеймбридж, последвани от принц Чарлз - престолонаследникът, и Камила, херцогиня на Корнуол.

Повече от 400 души от всичките четири нации на Обединеното кралство бяха поканени на събитието. Кметът на Лондон Садик Хан беше сред присъстващите.

Снимка: Getty Images

Хари и Меган бяха седнали на втория ред, заедно с принцесите Юджийн и Беатрис, дъщерите на принц Андрю, и техните съпрузи.

Снимка: Getty Images

Уилям и Хари, с жените си, били настанени в двата края на помещението и затова "Daily Mail" излезе със заглавие: "Reunited...but apart".

Снимка: Getty Images